top of page
  • Esther Meinders

"Je moet goed voor jezelf zorgen"

Goed bedoelde adviezen die we elkaar regelmatig geven. Maar hoe zorg je goed voor jezelf in een wereld die zoveel van je vraagt? Gezin, partner, studie, carrière, vrienden, social media er is zoveel wat je aandacht vraagt…

En dat realiseerde ik me terwijl ik met bonkende hoofdpijn opstond en voelde dat mijn lijf me iets duidelijk probeerde maken. De afgelopen weken waren pittig geweest en ik was mezelf even vergeten omdat er simpelweg geen tijd was om te voelen wat ík nodig had.


Even geen prikkels Ondanks een volle mailbox, wasmand en agenda voelde ik dat ik niet anders kon dan tijd voor mezelf vrij te maken. Ik had vooral geen zin om ‘iets leuks te gaan doen’ omdat dit vaak resulteerde in nog meer prikkels, terwijl mijn ‘harde schijf’ vol zat. Ik besloot een middag door te brengen in de sauna, dat zou mij de rust brengen om weer goed in contact te komen met mijn kern.

Observeren en voelen Het was er lekker rustig en ik had de sauna voor mij alleen. Heerlijk! Terwijl ik me overgaf aan de weldadige warmte voelde ik hoe onrustig ik was van binnen. In plaats van rust te ervaren, zat ik maar wat heen en weer te schuiven en kon ik amper 5 minuten stil blijven zitten. Door de stilte en de rust om mij heen voelde ik juist de onrust in mezelf. Even kwam de neiging op om weer naar huis te gaan, maar ik wist dat ik dan de onrust weer met me mee nam.

Goed aarden en gronden Hoofdpijn is vaak een gevolg van (te) slecht gegrond of geaard zijn. Omdat denken het voelen overheerst, zit je energie dan letterlijk te hoog. Ik merkte het ook aan mijn ademhaling. Terwijl ik me focuste op het gronden en aarden, voelde ik hoe mijn ademhaling zakte en hoe mijn lijf zich ontspande.

Reinigen van je energieveld Alles in het universum bestaat uit energie of trilling, zelfs voorwerpen zo hard als steen. Wij mensen dus ook. Wij staan voortdurend in contact met onze omgeving en dus met de energieën van anderen. Dit kan best belastend zijn wanneer je erg gevoelig bent, moe of gespannen. Het is dus belangrijk om je eigen energie goed te beschermen of reinigen. Het helpt al om onder de douche te visualiseren dat je de zware energie als modder van je afspoelt. Na een rondje sauna en een aantal douchebeurten voelde ik me al een heel stuk beter!

Ben jij snel overprikkeld, rusteloos of vaak moe? Dan is het misschien goed om eens een afspraak te maken. Dan kunnen we kijken samen naar wat jij nodig hebt om goed in je energie te blijven.
Comments


Logo.png
bottom of page