top of page
black-hanging-bridge-surrounded-by-green
Logo.png

Energetische therapie

Om iets te laten werken heb je energie nodig. Of dat nu gaat over een rondje hardlopen of het gebruik van een elektrische tandenborstel, we hebben energie nodig om iets te laten functioneren. Als kind stroomt je energie nog vrij en spontaan. We zijn nog onbevangen, enthousiast en nieuwsgierig, maar vaak blijft dat niet zo. Vroeg of laat krijgen we te maken met tegenslagen, teleurstellingen en ontstaat er stress, wat kan leiden tot stagnaties en blokkades in onze energie. 

Energetisch therapie; alles is energie

Energie bestaat uit trillingen. Het aantal trillingen per seconde noemen we frequentie. Door het meten van de frequentie kunnen we energie waarnemen en zichtbaar maken, en daardoor energie met een lage of hoge frequentie onderscheiden. Onze emoties kunnen ons dit ook laten zien of voelen. Zo heeft boosheid een lagere frequentie dan blijheid. Lichamelijk kunnen we dit voelen als niet prettig, zwaar, donker (boosheid) of als prettig en licht (blijheid). Ben je depressief, verdrietig of gefrustreerd, dan is je frequentie laag. Maar ben je blij of verliefd, dan is je frequentie hoog! 
 

Ons lichaam is de vertaling van onze energie. Want wat je denkt of voelt is altijd van invloed op je lichaam en je functioneren. Ervaren we langdurig stress dan kan het gebeuren dat je lichaam signalen afgeeft om je te vertellen dat er sprake is van een onbalans. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten als hoofdpijn (migraine), rugpijn, buikpijn en eczeem. 

Energetische blokkades

In mijn praktijk richt ik mij op het herstellen van de balans. Via spiertesten krijgen we inzicht in de oorzaak van je klachten en sporen we blokkades in je energiesysteem op. Met behulp van verschillende technieken op basis van Kinesiologie, worden blokkades opgeheven zodat je oorspronkelijke energie weer vrijuit kan stromen. Een blokkades is niet anders dan gestagneerde energie en kun je je voorstellen als een steen in een rivier. Hoe meer stenen er liggen, hoe minder het water kan stromen. Door het verwijderen van de stenen, krijgt de rivier weer alle ruimte om te stromen. Door het verwijderen van blokkades in ons energiesysteem, kan de energie weer volop door onze energiebanen stromen. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam optimaal geactiveerd en kan stress afvloeien. Je wordt fitter en flexibeler en krijgt meer ruimte om in contact te komen met je pure IK. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Maak kosteloos een eerste vrijblijvende afspraak om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

bottom of page