top of page
  • Esther Meinders

Heb jij vandaag al een bewuste keuze gemaakt?

Wat eten we vanavond, welke outfit trek ik vandaag aan en ga ik op m’n fiets of met de auto naar mijn werk. Elk moment dwingt je opnieuw tot keuzes maken. En al die keuzes, groot of klein, hebben impact op ons en op ons leven. Want laten we eerlijk zijn, de keuze tussen een frikandel of een appel maakt het verschil tussen gezonde of ongezonde brandstof voor ons lijf. De keuze tussen een 3-delig kostuum of een joggingbroek kan het verschil maken tussen zakelijk correct en comfortabel casual.

Kiezen doen we de hele dag, en omdat we zoveel keuzes moeten maken, denken we daar vaak niet echt over na. Ons brein bestuurt ons door middel van onbewuste keuzes (automatische piloot), vaak zonder dat we het door hebben en lang niet altijd in de richting die we zouden willen.

Wanneer we het gevoel hebben vast zitten in een situatie of gewoontepatroon komt dat omdat we niet beseffen dat we ook andere keuzes kunnen maken. Dat er veel meer mogelijkheden zijn. We zijn zo gewend aan stress, het dragen van pijn en ongemak, dat we de neiging hebben om te denken dat dit normaal is. Maar dát is een overtuiging die je kunt loslaten. Zo kun je vandaag nog besluiten om:

  • Eerlijk te zijn naar jezelf: steek je kop niet langer in het zand, durf te kijken naar wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Of wat je juist los mag laten omdat het niets meer toevoegt voor jou.

  • In beweging te komen: trek de natuur in, ga (mindful) sporten, mediteren, kom uit je impasse en maak bewust contact met je lijf. Uit je hoofd en in je lijf maakt dat je weer voelt dat je leeft!

  • Je gedachten niet al te serieus te nemen: met een gezonde dosis humor naar jezelf te kijken; lachen om jezelf is relativeren. Niet alles wat je denkt moet je serieus nemen. Sterker nog je brein is een soort van software dat ook af en toe een update nodig heeft.

  • Verantwoordelijkheid te nemen voor je geluk: het niet af te laten hangen van de omstandigheden, van andere mensen. JIJ bent de regisseur van je eigen leven!

  • Stoppen met het ronddraaien in kringetjes: stap uit je comfortzone (die veel minder comfortabel is dan jij denkt) en ontdek nieuwe wegen en mogelijkheden. Praat met mensen die anders tegen het leven aankijken dan jij. Wat zien zij wat jij nog niet ziet? Zo maak je je wereld wat ruimer.

Ben jij eraan toe om bewuste keuzes te maken? Om zelf de regie in handen te nemen over je gevoeligheid, je onzekerheid, angsten, vermoeidheid, stress en gepieker? Maar weet je niet zo goed hoe of waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek om samen te kijken wat jij daarvoor nodig hebt.
Comments


Logo.png
bottom of page