top of page
  • Esther Meinders

Als een zonsverduistering...

Met het woord Corona wordt in de astronomie de krans van licht aangegeven die bij een zonsverduistering rondom de zon te zien is. Persoonlijk lijkt mij de naam goed gekozen voor het virus dat nu de wereld even totaal op z’n kop zet en ons het gevoel geeft dat we inderdaad in een sfeer van verduistering zijn beland. Of we willen of niet, we worden allemaal even teruggeworpen op onszelf. Wel of niet in quarantaine, het doet iets met ons. Gevoelens van verveling, eenzaamheid, machteloosheid en lusteloosheid liggen op de loer.


Krans van licht Maar zoals bij een zonsverduistering, is er ook een krans van licht te zien. Want een crisis brengt het beste in ons naar boven. Mensen in de zorg werken keihard om hun patiënten te verzorgen, verdienen en krijgen respect van de gehele bevolking. In Italië verbinden mensen zich vanuit hun quarantaine-positie door samen te zingen vanaf hun balkons. En binnen families en gezinnen is er ineens weer tijd voor gesprekken aan tafel, en worden opa’s en oma’s iedere dag even gebeld.

Verbinding De stilte op straat geeft een vreemd soort rust. Het thuis zitten haalt ons volledig uit ons ritme. Als we niet meer gejaagd van weekend naar weekend rennen is er tijd om aandacht te hebben voor de diepere lagen in ons. Het kan beangstigend zijn omdat er emoties of gevoelens naar boven kunnen borrelen die we liever niet zien en doorgaans diep weg stoppen. Maar als we toch stil mogen worden, dan is er een mooie kans om te kijken wat er ín ons leeft. Waar we werkelijk naar verlangen. Zonder oordeel te kijken naar wat er gebeurd met ons als we niet meer afgeleid worden door onze drukke bezigheden en weer helemaal in verbinding zijn met onszelf!


Gezond thuis Wat je ook doet de komende tijd, zorg in ieder geval goed voor jezelf:

  • Geef structuur aan je dag, zo blijf je in een ritme

  • Ga naar buiten als de zon schijnt, richt je gezicht naar de zon en laat dit op je in werken. Ook wanneer je niet naar buiten kunt is, laat het licht binnen komen!

  • Blijf bewegen, het liefst buiten.

  • Mediteer

  • Eet gezond en gevarieerd

  • Blijf aarden en gronden

  • Beperk de ontvangst van alle negatieve berichtgeving zoveel mogelijk.

Vanwege het Coronavirus is op dit moment ook mijn praktijk helaas gesloten voor behandelingen. Coachgesprekken kunnen via Skype of Zoom echter gewoon plaatsvinden. Mocht je juist nu een oriënterend gesprek willen, neem dan contact met mij op.
Comentários


Logo.png
bottom of page